Побутові голки: різновиди та поради щодо вибору від професіоналів

Пошиття одягу, або створення полотен із тканин, потребує використання голок. Ці предмети можуть мати різну форму, розмір, заточування та використовуватися для певних матеріалів. Для різнобічної роботи потрібно мати набір даних деталей, тому пропонується придбати голки для швейних машин у комплекті.

Різновиди

Для полегшення вибору потрібних інструментів вони позначаються маркуванням:

  1. Універсальні варіанти, придатні практично для всіх тканин, мають позначення Н. Також вони забарвлюються в синій колір. З їхньою допомогою можна зшивати щільну джинсову або брезентову тканину.
  2. Дуже тонкі голки з гострою заточкою мають маркування Н-М і забарвлюються в фіолетовий колір. Ці иглы для швейных машин застосовуються для пошиття виробів із делікатних тканин типу шовку, флеру та тафти.
  3. Для еластичних тканин використовуються деталі з позначенням Н-S та жовтим кольором. Ці вироби мають заокруглене вістря і добре зшивають трикотаж або синтетичні тканини.
  4. Побутові голки для вишивки мають червоний колір та маркування Н-Е.
  5. Голки Н-Q мають вістря з характерним скосом і використовуються при квілтингу.
  6. Інструмент позначений Н-SUK застосовується для зшивання в’язаних виробів. Має кругле вушко.
  7. Для шкіри застосовують голки, що позначаються Н-LR. Вони мають заточування краю 45° і ріжуть матеріал, тому для тканин не використовуються.

Також існують види голок за товщиною. Цей параметр показується цифрами, де перша позначає діаметр десятих міліметра, друга після знаку дробу – вказує параметр голки для країн, де не використовується метрична система заходів.

Поради щодо вибору

Важливо підбирати тип голки та її розмір під конкретний матеріал, який передбачається шити. Потрібно, щоб тканина не пошкоджувалась, але при цьому закріплювалася точно. Голку підбирають з урахуванням товщини нитки, потрібно, щоб вона вільно проходила у вушко.

Також враховується марка швейної машини. Є види голок, які рекомендовані для конкретних моделей. Виробники обладнання вказують на переваги. Важливою є форма колби, куди заправляється нитка, тип вістря. У паспорті швейної машини є всі вказівки щодо маркування голок, які підходять до конкретного пристрою.

При установці голки варто її уважно розглянути. Не повинно бути пошкоджень вушка, вигину стрижня або втрати заточування. Якщо такі дефекти є, то інструмент є непридатним для використання. Від нього потрібно відмовитися.

Read also:

Меню